TEST

Notebooks

HP Omen 16 Review: HP’s gaminglaptop met 4080

Portret van de auteur


Advertentie

Niet zo heel lang geleden keken we naar een 17-inchmodel uit de Omen-familie van HP. Dat was het topmodel, uitgerust met een Nvidia 4090. Dit keer kijken we naar een iets minder hoog gepositioneerd model uit dezelfde reeks: de Omen 16-wf0090nd. Deze kost 1799 euro. Daarvoor krijg je een i7 en een 4080. Wat hij allemaal te bieden heeft, lees je in dit artikel.

Deze 16 inch-laptop is iets kleiner en lichter dan de duurdere Omen. Dat maakt hem een stuk beter hanteerbaar, handig als je hem ook eens mee wilt nemen. Om eerlijk te zijn, is het nog steeds een flinke jongen, ondanks dat dit formaat compacter is dan 17 inch. Als we hem op de weegschaal leggen, blijkt hij 2,43 kilo te wegen. Dat is nog steeds heel wat voor een laptop. Ondanks de fikse prijs heeft HP gekozen voor een volledige kunststofbehuizing. Hij is zwart, dat alleen wordt doorbroken door het Omen-logo op de achterkant en de stickers van Nvidia en Intel op de polssteun. Dat geeft hem iets zakelijks. Naar het merk HP zul je tevergeefs zoeken. 


De opbouw van de Omen 16 is net even anders dan we gewend zijn. Meestal vind je aan de linker- en rechterzijde van een laptop de aansluitingen. Dat is hier anders, want je vindt ze ook aan de achterzijde. Je vindt aan beide kanten aansluitingen: links twee keer USB-C met Thunderbolt 4, rechts USB-A 5 gbit/s (3.0). Achterop vind je nog een keer zo’n A-aansluiting, maar ook een gigabitpoort en HDMI. De voedingsstekker stop je daar ook.

Bronnen en meer links REACTIES (0)