Nieuws

Toepassingen

Adobe breidt AI toepassingen in Photoshop uit met nieuwere versie van Firefly

Portret van de auteur


Adobe breidt AI toepassingen in Photoshop uit met nieuwere versie van Firefly
0

Advertentie

Adobe is afgelopen jaar druk bezig geweest met het toevoegen van AI aan tal van producten van het bedrijf, waaronder natuurlijk Photoshop. Nu is het bedrijf van plan om een verbeterde versie toe te voegen aan de AI van het bedrijf: Firefly Image 3 Foundation Model. Deze moet in staat zijn betere afbeeldingen te genereren aan de hand van beschrijvingen. Onder andere door beelden aan te kunnen maken met een hogere resolutie, maar ook moeten de gegenereerde beelden meer variatie en details kunnen tonen. Ook moet het model de prompts beter kunnen begrijpen.

Firefly AI is enigszins uniek binnen de AI wereld omdat het niet getraind is op auteursrechtelijk beschermd materiaal, maar enkel op de stock foto's waar Adobe al rechten voor had. Dit zorgt voor een eerlijkere behandeling van artiesten en maakt het bedrijf ook minder vatbaar voor rechterlijke repercussies. Wel is het moeilijker om een degelijk model te trainen op een kleinere dataset. Over het algemeen geldt dat de AI-modellen betere resultaten leveren wanneer ze meer trainingsdata tot hun beschikking hebben. 


In de Photoshop beta versie is het nieuwe Firefly Image 3 model beschikbaar met verschillende nieuwe functies en verbeteringen aan zijn Generation Fill AI beeldbewerking functionaliteit. Zo kunnen gebruikers voortaan referentie afbeeldingen kiezen om de uitkomsten verder te kunnen sturen. Het moet voor het eerst mogelijk zijn om volledige afbeeldingen te genereren aan de hand van tekst. Het genereren van achtergronden voor afbeeldingen moet bestaande achtergronden kunnen vervangen en compleet nieuwe achtergronden kunnen genereren. Firefly moet voortaan ook gebruikers iteraties laten maken van een gegenereerde afbeelding, dit moet het makkelijker maken om een gewenste afbeelding te maken. De laatste nieuwe functie is er een waarmee afbeeldingen scherper en duidelijker gemaakt moeten kunnen worden. 

De nieuwe versie van Photoshop is op dit moment in beta beschikbaar. Hetzelfde geldt voor Firefly Image 3 via de website. Ook heeft Adobe nieuwe versies van de Adobe Express mobiele apps aangekondigd. Deze moeten ook verschillende nieuwe AI functies krijgen, waaronder de nieuwe versie van Firefly en enkele van de hierboven besproken functies.

Bronnen en meer links REACTIES (0)