Nieuws

Gadgets

Asus wil VR-Gaming markt betreden met ‘Next Gen’ VR-headset op basis van Horizon OS

Portret van de auteur


Asus wil VR-Gaming markt betreden met ‘Next Gen’ VR-headset op basis van Horizon OS
0

Advertentie

Horizon OS is een besturingssysteem voor vr-headsets dat wordt ontwikkeld door Meta. Onder andere de Meta Quest 3 draait op Horizon OS, maar meerdere bedrijven hebben aangegeven vr-headsets te ontwikkelen met het besturingssysteem. Nu volgt ook Asus ROG volgens onder andere een blogpost van Meta

Gezien het gaat over het ‘Republic of Gamers’-merk van Asus ligt het in de verwachting dat het een headset zal zijn in een ietwat duurder segment gericht op gamers. Dit blijkt ook uit de blogpost waarin Meta stelt dat Asus zijn expertise in zal zetten om een nieuwe, op prestaties gerichte, gaming headset te ontwikkelen. Er zijn nagenoeg geen details onthuld, maar Asus co-CEO S.Y. Hsu geeft aan dat het een krachtig stuk hardware moet worden en de gaming headset van de volgende generatie.

Buiten Asus werkt ook Microsoft aan een limited edition Meta Quest die geïnspireerd moet zijn door het Xbox-merk. Waarschijnlijk gaat het hier voornamelijk om een visuele aanpassing, zoals Xbox ook vaak doet met controllers. Lenovo wordt ook genoemd in de blogpost van Meta. Dat bedrijf zou mixed reality apparaten willen ontwikkelen die voornamelijk gericht zijn op productiviteit, educatie, en entertainment. 

Buiten de samenwerkingen met de verschillende bedrijven noemt de blogpost ook dat de headsets moeten profiteren van de samenwerking van Meta met Qualcomm. Specifiek wordt de Snapdragon XR2 Gen 2 genoemd, die samen met de Meta Quest 3 werd uitgebracht. Wat Horizon OS zelf betreft, moet het een open App-ecosysteem bieden. Volgens Mark Zuckerberg is het de bedoeling om een meer open ecosysteem aan te bieden dan Apple doet voor het iPhone ecosysteem.