Nieuws

Gadgets

Corsair scheurt de wereld van sim racing in dit jaar

Portret van de auteur


Corsair scheurt de wereld van sim racing in dit jaar
2

Advertentie

Corsair, een merk dat goed bekend staat binnen de gaming community, gaat de sim-racing community betreden. Ze doen dit niet met een simpel stuurwiel en pedalenset, maar ze zijn bezig met het ontwikkelen van hun eigen racing simulator. De Corsair Sim Rig is geen groot metalen frame waarin je pedalen, stuur, scherm en stoel worden gemonteerd.

De Corsair sim racing cockpit zal leverbaar zijn in verschillende configuraties, van een basisversie voor mensen die al het nodige materiaal hebben tot meer uitgebreide varianten. De constructie is gemaakt van stalen 50mm pijpen om een extra sterk geheel te maken. Ook zitten er controlepunten in die het makkelijk maken om snelle aanpassingen te doen aan bijvoorbeeld de positie van de pedalen, het stuur en de kuipstoel, zodat deze eenvoudig aangepast kunnen worden aan je lengte.

YouTube PrivacymeldingOp deze positie willen we je een YouTube-video tonen. We vinden het belangrijk om je gegevens te beschermen. Youtube wil voor het afspelen van video cookies op je computer plaatsen, waarmee je eventueel gevolgd kan worden. Wanneer je de video toch wil bekijken, kun je op de Play-knop klikken. De video wordt daarna geladen en afgespeeld.

Het TechnologyInsider-team

Youtube Video direct afspelen.

Ook komen er de nodige accessoires uit zodat je bijvoorbeeld je pc of console kunt monteren aan de simulator zelf. Of een accessoire zodat je een versnellingspook kunt monteren, een inverted mount voor je pedalen, voor dat echte raceauto-gevoel. Ook accessoires van Elgato (zustermerk) zoals verlichting, camera's en stream deck kunnen gemonteerd worden.

De basisversie van de simulator komt met 100mm VESA voor een enkel scherm tot een 49-inch ultrawide scherm. Je kunt er een losse monitorstandaard bij kopen die een enkel scherm tot 65-inch kan ondersteunen. Ook is er een triple monitor uitbreidingskit beschikbaar, mocht je helemaal voor de immersive experience willen gaan. Ook heeft men een optionele racing bucket seat ontwikkeld voor comfort en ondersteuning. Mocht je toch al je eigen stoel hebben, dan kan het standaard 290mm systeem gebruikt worden. Ook aan dingen zoals het wegwerken van kabels in het systeem is gedacht. De komende maanden zal Corsair meer informatie delen over hun car simulator systeem, dus mocht je interesse hebben, houd hun website in de gaten