Nieuws

Gadgets

Netac laat zonnebril zien die dubbel dienst kan doen als koptelefoon op Computex

Portret van de auteur


Netac laat zonnebril zien die dubbel dienst kan doen als koptelefoon op Computex
0

Advertentie

Het bedrijf laat enkele interessante nieuwe gadgets zien, voornamelijk in de audio hoek. Zo laat het bedrijf verschillende in-ear hoofdtelefoons zien waarvan enkele met een bijzonder ontwerp en komt het bedrijf met zonnebrillen met ingebouwde speakers waarmee men onopvallend muziek kan luisteren.

Nog niet alle informatie is beschikbaar over de "audio-sunglasses" van Netac, maar het is in ieder geval duidelijk dat het om echte zonnebrillen gaat, met ook opties voor fototropische glazen en glazen die blauw licht filteren. De apparaten moeten IP64-gewaardeerd zijn waardoor ze gewoon bruikbaar blijven in de regen. De zonnebrillen bevatten sensoren om vast te stellen wanneer ze op het hoofd van de gebruiker zitten en moeten 150 uur op stand-by kunnen staan alvorens ze opgeladen moeten worden. Het is niet helemaal duidelijk hoe het geluid wordt weergeven, dit kan door kleine speakers in de voetjes zijn, maar het lijkt logischer dat dit gebeurt via “bone conduction”. Dit betekent dat het apparaat trillingen door de botten rond je oren sturen, waardoor de botjes van je oren vanzelf gaan meetrillen zonder tussenkomst van je trommelvlies. Dit zou de audio-brillen ook geschikt maken voor mensen met bepaalde soorten gehoorschade.


Netac laat ook gewone in-ear hoofdtelefoons zien, waarvan enkele een opvallende vormgeving hebben. Toch lijken dit redelijk normale oortjes te zijn met een speeltijd van maximaal 35 uur en een stuk plastic dat om het oor heen gaat om de oortjes stabieler in het oor te houden. Deze moeten vriendelijk voor de huid en ietwat flexibel zijn voor een comfortabele draag ervaring. 


Als laatste ietwat interessante gadget toont het bedrijf een externe opslag voor onder andere iPhones. Deze is via een magnetische ring te bevestigen aan de achterkant van een iPhone en vervolgens te verbinden via de usb-c aansluiting. Hiermee moet het eenvoudig zijn om een iPhone tijdelijk van extra opslag te voorzien, zonder dat het voor extra gedoe zorgt in de vorm van een loshangend opslagmedium.