Nieuws

Gameconsoles

Phil Spencer hint naar Xbox-handheld die lokaal games kan draaien

Portret van de auteur


Phil Spencer hint naar Xbox-handheld die lokaal games kan draaien
0

Advertentie

Tijdens een interview met IGN heeft Microsoft Gaming-ceo Phil Spencer aangegeven dat hij vindt dat Xbox een handheld gamingconsole zou moeten uitbrengen. Concrete details komen niet aan bod, al hint hij dat er later meer gepraat zal worden over platformen.

Zonder letterlijk te bevestigen dat er daadwerkelijk een draagbare Xbox op komst is, meldt Spencer dat de toekomst op het gebied van hardware er geweldig uitziet en dat het team goed werk verricht op het gebied van verschillende vormfactoren en manieren om te spelen. Om het bestaan van een dergelijk apparaat te bevestigen verwijst hij door naar Xbox-hoofd Sarah Bond.

In het interview wordt gesproken over een “hypothetische Xbox-handheld”, die qua functionaliteit eerder zou lijken op de Asus ROG Ally, Lenovo Legion Go of Valve Steam Deck. De Microsoft-topman benadrukt dat hij het belangrijk vindt om games lokaal te kunnen spelen en niet te moeten streamen, zoals bijvoorbeeld bij de PlayStation Portal het geval is.

YouTube PrivacymeldingOp deze positie willen we je een YouTube-video tonen. We vinden het belangrijk om je gegevens te beschermen. Youtube wil voor het afspelen van video cookies op je computer plaatsen, waarmee je eventueel gevolgd kan worden. Wanneer je de video toch wil bekijken, kun je op de Play-knop klikken. De video wordt daarna geladen en afgespeeld.

Het TechnologyInsider-team

Youtube Video direct afspelen.