Nieuws

Mp3 mediaspelers

Teufel maakt vloerstaande streaming speakers voor combinatie gemak en hifi

Portret van de auteur


Teufel maakt vloerstaande streaming speakers voor combinatie gemak en hifi
0

Advertentie

De Teufel Stereo L 2 is een flinke vloerstaande speaker met drie woofers en één mid-range woofer die gecombineerd is met een tweeter. Normaal gezien is dit niet de eerste soort speaker waar je aan denkt voor ondersteuning van muziekstreaming, maar Teufel denkt dat dit toch meerwaarde biedt. 

Helemaal draadloos kunnen dit soort speakers natuurlijk niet zijn. Ze hebben immers gewoon een stroomkabel nodig om de 190 watt RMS Class-D versterker aan te sturen die in de voet van de speakers is ingebouwd. De speakers moeten eenvoudig muziek kunnen streamen via AirPlay 2, Chromecast, Spotify Connect, en TuneIn. Het blijft ook gewoon mogelijk om de apparaten te verbinden met kabels. Zo blijven de speakers gewoon compatibel met bijvoorbeeld platenspelers. Ook voor een zo laag mogelijke latency kan het gewenst zijn om een console of tv direct aan te sluiten op de speakers.

Toch moet de toevoeging van een streaming het eenvoudiger maken om de speakers muziek te laten afspelen en gezien de ingebouwde versterkers is er natuurlijk ook geen externe versterker of streaming kastje meer nodig. Installatie en bediening gaat via de Teufel Home app, waarbij men onder andere voorkeuren en de equalizer kan instellen. Wanneer men een set koopt wordt er een hoofdspeaker geleverd met volledige functionaliteit, terwijl de andere enkele aansluitingen mist en geen bedieningspaneel heeft. Via het relatief basale bedieningspaneel op de hoofdluidspreker kan men het volume aanpassen, muziek pauzeren, en enkele voorkeuzeknoppen indrukken om direct te luisteren naar ingestelde playlists of zenders.

De speakers zijn per direct beschikbaar in een zwarte en witte uitvoering via de website van Teufel. De speakers zijn het nieuwe topmodel in de staande speaker line-up van Teufel met een prijs van 2000 euro. Dit ligt redelijk in lijn met de Definion 3’s van het bedrijf die wel een los streaming apparaat en een versterker vereisen en de originele Teufel Stereo L’s die voor 1800 euro te koop stonden.