Nieuws

Tablets

Mark Gurman: grote kans dat Apple iPad Pro M4-SoC met AI-functionaliteit krijgt

Portret van de auteur


Mark Gurman: grote kans dat Apple iPad Pro M4-SoC met AI-functionaliteit krijgt
1

Advertentie

Volgens Bloombergs Apple-analist Mark Gurman is er een grote kans dat de volgende iPad Pro het eerste apparaat is dat met de onaangekondigde M4-soc wordt uitgerust. Deze chip moet aanzienlijk beter presteren in AI-workloads. Naar verwachting wordt de volgende generatie iPad Pro’s begin mei onthuld.

Gurman meent dat Apple voor de M4 heeft gekozen in plaats van de M3 zodat het de iPad Pro kan promoten als zijn eerste toestel dat geschikt is voor moderne AI-gebaseerde technieken. Door deze productlijn aan te kondigen in mei moet het voor Apple mogelijk zijn om tijdens de WWDC-beurs in juni te focussen op AI-functionaliteit van zijn hardware en software. Later dit jaar zou de M4 ook zijn weg moeten vinden naar nieuwe iMacs, MacBook Pro’s en Mac mini’s.

Apple heeft bevestigd dat het op 7 mei een evenement houdt. De naam ‘Let loose’ geeft weinig weg, al is er op de bijgevoegde afbeelding een stylus te zien die enkel in combinatie met iPads wordt gebruikt. Naast de iPad Pro wordt een nieuwe iPad Air en Magic Keyboard verwacht, alsook een Apple Pencil-stylus die voor het eerst haptische feedback moet bieden. Verder wijzen geruchten erop dat de iPad Pro een oled-paneel krijgt en dat de iPad Air voor het eerst beschikbaar zal zijn in 12,9 inch.

Bronnen en meer links REACTIES (1)