Advertentie
Het doel van de test in Flevoland was om de aerodynamica van de auto te testen. Deze was weliswaar al uitvoering in de windtunnel getest, maar op de weg zijn de omstandigheden een stuk onvoorspelbaarder. Zo liet de nieuwe vin op de Nuna 13 veelbelovende resultaten in de windtunnel zien, maar was het nog maar afwachten of er geen onbedoelde nadelen van zijwinden of plotselinge windvlagen door de vin werden geïntroduceerd.
Gelukkig zag het Brunel Solar Team op 3 juli tijdens de test vergelijkbare resultaten vergeleken met de windtunnel. Wel was er iets meer variatie door de wind uit de richting van het Eemmeer. Hierdoor kan het team zich beter voorbereiden op de omstandigheden in Australië tijdens de World Solar Challenge. Met de nieuwe informatie kunnen er efficiëntere keuzes gemaakt worden in de verschillende windomstandigheden, wat tot energiebesparing kan leiden. Overigens was de verzamelde data niet de enige waardevolle kennis die het team heeft verkregen tijdens de testdag. De scout en pre-scout konden ook waardevolle kennis opdoen omtrent het veilig omgaan met verkeer en onverwachte situaties.
YouTube Privacymelding
Op deze positie willen we je een YouTube-video tonen. We vinden het belangrijk om je gegevens te beschermen. Youtube wil voor het afspelen van video cookies op je computer plaatsen, waarmee je eventueel gevolgd kan worden. Wanneer je de video toch wil bekijken, kun je op de Play-knop klikken. De video wordt daarna geladen en afgespeeld.
Het TechnologyInsider-team
Youtube Video direct afspelen.
Tijdens de testdag op de N704 werd dus een deel van de Eemmeerdijk beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland. Volgens Gedeputeerde van de provincie Flevoland Ellentrees Müller is het belangrijk om ondersteuning te bieden aan innovatie en jong talent. De studenten van de TU Delft pauzeren hun studie een jaar om te werken aan de zonneauto. Dit jaar heeft de nieuwe Nuna een zeer opvallende verandering gekregen in de vorm van een grote vin boven op de cockpit.
Op die manier kan het hele team ervaring opdoen voor elk van hun rollen voordat de World Solar Challenge van start gaat in Darwin, Australië. Over slechts twee weken vertrekt het team naar de andere kant van de wereld om zich daar verder voor te bereiden. Iets meer dan een maand later gaat de ruim 3000 kilometer lange race van start, op 24 augustus. De race start in Darwin in het uiterste noorden van het Australische continent. Het einde is in de zuidelijke stad Adelaide, waar de racers ongeveer een week later worden verwacht.