Nieuws

FSP toont nieuwe generatie computerkasten voor stevige workstations en gaming pc’s

Portret van de auteur


FSP toont nieuwe generatie computerkasten voor stevige workstations en gaming pc’s
0

Advertentie

FSP blijft bij de apparaten waar ze bekend om zijn: voedingen en computerkasten. Toch is het bedrijf niet ongevoelig voor de AI perikelen van deze tijd. Zo laat het bedrijf een nieuwe workstation behuizing zien die gemaakt is om het hoge energieverbruik van AI-toepassingen het hoofd te bieden. Daarnaast laat het bedrijf ook enkele behuizingen zien die qua ontwerp meegaan met de huidige trends.

De FSP U700 AI Workstation kast moet bij uitstek geschikt zijn om stevige workloads uit te voeren die veel GPU-kracht vereisen. Zo is het een ruime kast met een ondersteunende lat waar tot wel vier videokaarten aan bevestigd kunnen worden zodat deze niet doorzakken. De computerkast heeft ook een zeer open ontwerp met een grof raster waardoor er makkelijk veel lucht door het systeem kan stromen. Daarnaast ondersteunt de kast twee voedingen om de videokaarten van prik te kunnen voorzien. Ook is het systeem op wieltjes te zetten om het gevaarte eenvoudiger te kunnen verplaatsen.

De op consumenten gerichte gaming pc kasten slaan een weg in die menig kastenbouwer ook al is ingegaan. Ze lijken immers weer op de zeer populaire O11 Dynamic van Lian Li. Toch doet het bedrijf wel enkele dingen anders. Zo heeft het grootste model, de U690-WP drie kanten die grotendeels uit een glazen paneel bestaan. Dit beperkt de mogelijkheden wat koeling betreft wel behoorlijk. Aan de andere kant ondersteunt deze kast wel de BTF-standaard waardoor alle kabels aan de achterkant van het moederbord ingeplugd kunnen worden, wat de kast een zeer net uiterlijk geeft. In deze kast laat het bedrijf ook een apparaatje zien waarmee gebruikers eenvoudig fan speed aan kunnen passen aan de hand van een draaiknop. De snelheden en temperaturen binnen het systeem kunnen ook op het scherm van dit apparaatje.


Daarnaast brengt de fabrikant ook wat kleinere kasten op de markt die voornamelijk opvallen door het gebruik van panelen van gebogen glas. De S380-WA is een kleinere kast voor M-ATX moederborden. Voor wie een groter ATX moederbord wil gebruiken is de M580-BP geschikter. Deze is qua design grotendeels hetzelfde als zijn kleinere broertje met als verschil dat deze niet alleen grotere moederborden ondersteunt maar ook de BTF-standaard. Alle gaming pc-kasten zijn in het wit uitgevoerd en het bedrijf heeft geen uitspraken gedaan over mogelijke andere kleurstellingen. Ook is de prijs en datum van beschikbaarheid nog onbekend.


Bronnen en meer links

    Advertentie

    REACTIES (0)