Nieuws

Complete systemen

Cooler Master Shark X ook in zwart getoond op Computex

Portret van de auteur


Cooler Master Shark X ook in zwart getoond op Computex
0

Advertentie

De bijzondere computerkast die gevormd is als een haai is recent op de markt gekomen. Op CES in januari liet Cooler Master het innovatieve design zien met de belofte dat deze in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar moest komen. Nu laat het merk ook een zwarte variant zien, waar het tot nu toe bleef bij een wit/grijze uitvoering. 

Het design was oorspronkelijk onderdeel van de Cooler Master World Mod Series in 2019. Met de behuizing nam ontwerper Inony uit Thailand toen de runner-up prijs mee naar huis. Cooler Master bleek uiteindelijk interesse te hebben deze behuizing naar de markt te brengen, want op CES in 2022 lieten ze al een versie van de kast zien. Afgelopen CES toonden ze dan eindelijk een versie die commercieel beschikbaar moest worden. Nu op Computex breiden ze de lijn zelfs uit met een zwarte variant.

Overigens is de computerkast enkel beschikbaar met een volledig voorgebouwde PC erin. Het is wel mogelijk om later een nieuwe PC in te bouwen, want er wordt gebruikgemaakt van gewone onderdelen zoals een mini-ITX moederbord en een MSI RTX 4060 Gaming Edition X. De kast met computer erin zou in totaal wel tot 7000 dollar kosten en beginnen vanaf 4000 dollar. Dit maakt het bepaald geen goedkope kast, maar het is zeker een uniek design. 

Overigens is het niet helemaal duidelijk wanneer de Cooler Master Shark X zijn weg moet vinden naar de Benelux. De computerkast lijkt op dit moment niet beschikbaar te zijn. Wel kan men zich opgeven voor een wachtlijst. Ook laat het bedrijf via Instagram een promotievideo zien, dus alles lijkt erop dat de kast toch redelijk snel beschikbaar moet komen.