Nieuws

Hardeschijven ssds

KIOXIA toont NVMe Gaming-SSD met geïntegreerde koeling

Portret van de auteur


KIOXIA toont NVMe Gaming-SSD met geïntegreerde koeling
0

Advertentie

De ssd is voornamelijk bedoeld voor PlayStation 5 en PC. De m.2 pcie ssd komt beschikbaar in drie verschillende capaciteiten. Een 1TB model, een 2TB model, en een 4TB model. De leessnelheid bedraagt maximaal 6200 MB/s en voor schrijven is dit maximaal 4900 MB/s. De IOPS bedragen maximaal 850,000 en 440,000 voor willekeurig lezen en schrijven respectievelijk.

Om deze prestaties consequent te blijven geven heeft KIOXIA ervoor gekozen een koellichaam te integreren. Dit helpt met het koel houden van de ssd onder belasting, wat voornamelijk handig kan zijn wanneer er geen koellichamen meegeleverd zijn met het moederbord. Ook lijkt het de levensduur ten goede te komen. KIOXIA geeft namelijk aan dat de TBW maximaal 2400 TB bedraagt.  Wel brengt dit een nadeel met zich mee: de ssd is namelijk groter dan de m.2 2280 standaard. Dit betekent dat deze niet altijd even eenvoudig op een moederbord kan worden geplaatst en al helemaal niet geschikt is voor een dunne laptop.


De lengte van de ssd is op zich niet heel afwijkend met 80,65 mm, maar de breedte bedraagt 24,70 mm, wat wel voor problemen kan zorgen. Ook de dikte kan een probleem zijn met een hoogte van 11,10 mm. Toch moet de ssd prima te plaatsen zijn in een PlayStation 5 en in het overgrote merendeel van de moederborden moet het ook geen problemen opleveren. De KIOXIA EXCERIA ssd moet in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen, maar een prijs is vooralsnog onbekend.

Bronnen en meer links REACTIES (0)