Nieuws

Koeling

Asetek belooft revolutie: koelprestaties worden opnieuw gedefinieerd door middel van AI en 3D-printen

Portret van de auteur


Asetek belooft revolutie: koelprestaties worden opnieuw gedefinieerd door middel van AI en 3D-printen
0

Advertentie

Asetek, bekend van zijn patenten op onder meer AIO-waterkoelers, heeft een samenwerking met Fabric8Labs aangekondigd, een bedrijf gespecialiseerd in 3D-metaalprinten. Met de samenwerking en de introductie van AI-geoptimaliseerde ontwerpen, wil Asetek sterk verbeterde 3D-geprinte koelplaten fabriceren. Dankzij de mogelijk fijnere structuren in het koellichaam zouden koelprestaties sterk verbeterd kunnen worden.

Volgens Asetek biedt ECAM veel voordelen

Het elektrochemische additieve productie-ontwerp (ECAM) van Fabric8Labs zal naar verwachting de prestaties van de industrie opnieuw definiëren, aldus de aankondiging. Het ECAM-proces maakt de productie mogelijk van complexe structuren met hoge resolutie die de thermische stromingsdynamiek en thermische eigenschappen aanzienlijk verbeteren. Omdat nabewerking niet langer nodig is, biedt ECAM "de hoogste kwaliteit en integriteit van welke koelplaat dan ook" en is het ook "enorm schaalbaar" om te voldoen aan de hoge productie-eisen van de massamarkt. Het productieproces is niet alleen efficiënt, maar ook milieuvriendelijk en vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de additieve productietechnologie voor metalen, aldus Asetek.

Dankzij de samenwerking met Fabric8Labs heeft Asetek een stap dichterbij de massaproductie gezet van 3D-geprinte koellichamen.