Nieuws

Multimedia

Bloomberg: Sonos Roam 2-luidspreker komt uit in juni

Portret van de auteur


Bloomberg: Sonos Roam 2-luidspreker komt uit in juni
0

Advertentie

Sonos gaat in juni de twee generatie onthullen van zijn draagbare Roam-luidspreker, aldus Bloomberg-analist Mark Gurman. De audiofabrikant zou in dezelfde maand headphones willen uitbrengen die moeten concurreren met Apples AirPods Max, alsook een nieuwe app.

De Roam is de kleinste speaker die Sonos momenteel zijn assortiment heeft. Volgens Gurman is het voornaamste verschil tussen de Roam 2 en zijn voorganger dat er bovenop aanraakbesturing is aangebracht, zoals bij de Sonos Era 100 en Era 300 het geval is. Daarnaast zijn er onder de kap verbeteringen doorgevoerd die de Bluetooth-problemen van de eerste generatie moeten verhelpen.

Daarnaast is Sonos naar verluidt volop bezig geweest met de ontwikkeling van een nieuwe app. Aangezien het bedrijf met problemen kampt op het gebied van zijn software, zou men ervoor hebben gekozen om initieel slechts enkele producten te ondersteunen. Zo zouden aanvankelijk enkel de Roam 2 en de aankomende high-end hoofdtelefoon overweg kunnen met de nieuwe app. Op een later punt moeten meer producten compatibel worden, waaronder de Move 1 en 2, alsook de Roam van de eerste generatie. 

Bronnen en meer links REACTIES (0)