Nieuws

Multimedia

Jabra’s nieuwste Elite-oortjes kunnen audio streamen via aux- en usb-c-poort in oplaadcase

Portret van de auteur


Jabra’s nieuwste Elite-oortjes kunnen audio streamen via aux- en usb-c-poort in oplaadcase
0

Advertentie

Jabra heeft zijn assortiment oordopjes aangevuld met de Elite 8 Active Gen 2 en Elite 10 Gen 2. Ze moeten zich onder meer van hun voorgangers onderscheiden door de LE Audio-oplaadcase, die via usb-c en een 3,5mm-audioaansluiting geluid kan streamen. Daarnaast heeft de fabrikant verbeteringen aangebracht aan features zoals de actieve geluidsonderdrukking. De Elite 8 Active Gen 2 krijgt een adviesprijs van 229 euro, gevolgd door 279 euro voor de Elite 10 Gen 2. Beide worden in de loop van deze maand verwacht.


Het bedrijf levert de nieuwe oortjes met een LE Audio-case. Dankzij de ingebouwde chip kunnen gebruikers eenvoudig audio van verschillende apparaten rechtstreeks streamen. De behuizing bevat een dubbele usb-c en 3,5mm-jack. Hierdoor kunnen allerlei apparaten worden verbonden met de oordopjes, waaronder een loopband, een tv of het in-flight entertainment tijdens een vlucht. Overige eigenschappen omvatten een verbinding die minder vertraging heeft dan “standaard Bluetooth-verbindingen” en ondersteuning van de LC3-codec voor Hi-Fi-geluidskwaliteit.

De Elite 8 Active Gen 2 onderscheidt zich van de Elite 10 op verschillende gebieden: eerstgenoemde gaat tot 8 en 32 uur mee met de oplaadcase, in vergelijk met 6 en 27 uur voor de Elite 10 (met anc aan). Daarnaast heeft de Elite 8 Active IP68-certificering in plaats van IP57 voor de Elite 10. De oplaadcase van de Elite 8 is IP54-gecertificeerd, terwijl die van de 10 het zonder moet doen.

De Elite 10 Gen 2 kan dan wel weer overweg met Dolby Atmos, een eigenschap die ontbreekt bij de Elite 8 Active. Bovendien heeft de Elite 10 Gen 2 10mm-luidsprekers aan boord, terwijl de Elite 8 Active het vermoedelijk net zoals de vorige generatie met 6mm-exemplaren moet doen.

Jabra heeft voor beide modellen de kwaliteit van verschillende features verbeterd. Zo moet zowel de Adaptive Hybrid actieve ruisonderdrukking van de Elite 8 Active als de Advanced actieve ruisonderdrukking van de Elite 10 tot twee keer effectiever zijn dan de implementaties van hun voorgangers. Ook de Natural HearThrough met verbeterde windruisdetectie moet het bewustzijn van de omgeving tot twee keer zo goed versterken.

Tot slot heeft de fabrikant een verbeterd zeskoppig microfoonsysteem aangebracht. In het geval van de Elite 8 Active biedt dit windruisbeschermend gaas en een ruisonderdrukkingsalgoritme, gevolgd door “effectieve algoritmes voor ruisonderdrukking” in het geval van de Elite 10.