Nieuws

Servers

Asrock toont 'goedkope' AI-modeltrainingsserver op basis van AMD-gpu's

Portret van de auteur


Asrock toont 'goedkope' AI-modeltrainingsserver op basis van AMD-gpu's
0

Advertentie

De afgelopen week werd in Taipei de Computex-beurs gehouden. Ook hier werd veel over AI gepraat. Soms ging het om een daadwerkelijke toepassing van de techniek, vaak was het niet meer dan een marketingplaatje of label. Ook bij Asrock werd over AI gepraat. Maar dan op een andere manier. Het bedrijf is namelijk ook actief in de servermarkt. Net als in de wereld van de computercomponenten probeert het zich daar als prijsvechter te manifesteren. Een van de voorbeelden is de AI-modeltrainingsserver die het voor slechts dertig procent van de prijs van een Nvidia-server aanbiedt. 

Het apparaat is opgebouwd rondom een moederbord dat ruimte biedt aan twee AMD EPYC 7002 of 7003-processors. Verder kun je in het 4U hoge chassis 16+16 DDR4-modules in kwijt. Deze basis wordt gecombineerd met acht gpu’s.

Bij de GAI80-79XTX krijg je acht Radeon 7900XTX WS-kaarten met 24GB GDDR-geheugen, bij de GAI80-79XT, krijg je acht keer de 7900XT WS met 20GB.

Het systeem biedt verder nog vier 1600W-voedingen waarvan er eentje redundant is, waardoor de AI-berekeningen door kunnen gaan als er een probleem is met de voeding. Een Intel X-550AT2 zorgt voor een twee 10-gigabitverbindingen. 

Bronnen en meer links REACTIES (0)