Nieuws

Videokaarten

MSI focust zich op Nvidia voor videokaarten, AMD Radeon nauwelijks beschikbaar

Portret van de auteur


MSI focust zich op Nvidia voor videokaarten, AMD Radeon nauwelijks beschikbaar
7

Advertentie

Hardware Unboxed heeft recent vastgesteld dat er nauwelijks beschikbare voorraad is van MSI’s Radeon RX 7000-videokaarten en dat de fabrikant nooit een custom RX 7600 XT, 7700 XT of 7800 XT heeft uitgebracht. Niet lang daarna heeft Hardwareluxx zijn licht opgestoken bij het bedrijf om te horen hoe de vork aan de steel zit.

MSI heeft bevestigd dat de focus op het gebied van videokaarten op dit moment vooral bij Nvidia ligt. Wat dit concreet wil zeggen op het vlak van Radeon-gebaseerde videokaarten is echter niet duidelijk. Het bedrijf nuanceert wel dat de samenwerking met AMD als “essentieel en uiterst relevant” wordt beschouwd. Er wordt van een zeer positieve ervaring gesproken, vooral op het gebied van moederborden.

Een telling van VideoCardz toont aan dat ook de andere grote boardpartners zich qua hoeveelheid vooral op RTX-modellen richten: Asus heeft 100 RTX 40-kaarten in zijn assortiment, gevolgd door slechts 19 uit de RX 7000-serie. Bij Gigabyte gaat het om respectievelijk 86 en 12 modellen. MSI heeft vier RX 7000-gpu’s en maar liefst 147 unieke RTX 4000-sku’s op zijn website staan.