Nieuws

Videokaarten

ECS toont nieuwe Mini-PC, maar ook AMD en Intel videokaarten; terugkeer voor fabrikant aanstaande?

Portret van de auteur


ECS toont nieuwe Mini-PC, maar ook AMD en Intel videokaarten; terugkeer voor fabrikant aanstaande?
4

Advertentie

Elitegroup Computer Systems heeft al enige tijd weinig van zich laten horen als het gaat om productie van eigen videokaarten. In de tijden van de GTX 295 was het merk ook in Europa actief met zowel videokaarten van AMD als van Nvidia. Sindsdien lijkt het elektronicabedrijf niet heel aanwezig met computer onderdelen in Europa. 

Wel verkoopt het bedrijf nog Mini-PC’s en Barebones in Europa. Deze zijn ook beschikbaar bij verschillende Europese verkopers. Daarnaast is het bedrijf actief als producent van voornamelijk moederborden voor Lenovo en HP. Op CES toont het bedrijf echter verschillende videokaarten van zowel AMD als Intel, wat zou kunnen duiden op een terugkeer van het bedrijf in deze markt. Ook is het natuurlijk mogelijk dat deze videokaarten bedoeld zijn voor OEM’s. In dat geval zullen ze terug te vinden zijn in complete systemen.

De getoonde videokaarten betreffen een RX 7900XT, een RX 7800XT en een A770. Alle drie de kaarten zijn in zwart uitgevoerd en lijken een RGB ledstrip aan boord te hebben. Het is onduidelijk of en wanneer deze videokaarten hun weg zouden kunnen vinden naar de Europese consument, maar het vooruitzicht van meer videokaart-producenten van AMD en vooral Intel is niet slecht. Naast videokaarten toont de fabrikant ook enkele moederborden voor hoogstwaarschijnlijk OEM’s. 


Veel interessanter is de ECS Z7 plus Mini-PC van het bedrijf. Deze komt hoogstwaarschijnlijk wel in de schappen te liggen in Nederland en België. De Mini-PC wordt uitgerust met Intel’s Meteor Lake-H processors. Hierbij kunnen gebruikers tot wel 96 GB aan DDR5-geheugen toevoegen en een Gen 4 M.2 2280 PCIe SSD. Daarnaast zijn er een 2,5 GbE en een 1 GbE LAN-poort aanwezig en Wi-Fi 6E. Qua beeld en USB verbindingen is de Mini-PC behoorlijk uitgebreid. Zo zijn er twee HDMI-poorten beschikbaar. Twee USB-C 4.0 poorten met displayport, een USB-C 3.2 poort, drie USB-A 3.2 poorten, en drie USB-A 2.0 poorten. Een prijs of releasedatum is nog onbekend.


Bronnen en meer links REACTIES (4)