Nieuws

Videokaarten

Nieuwe ASUS Prime videokaart-reeks met Nvidia GPU’s voor SFF

Portret van de auteur


Nieuwe ASUS Prime videokaart-reeks met Nvidia GPU’s voor SFF
0

Advertentie

De Asus Prime grafische kaarten zijn voornamelijk bedoeld voor small-form-factor behuizingen. In eerste instantie blijft het dan ook bij de mid-range videokaarten die iets minder koeling vereisen. Het bedrijf heeft vooralsnog enkel de Prime RTX 4070 Super, Prime RTX 4070, en Prime RTX 4060 Ti aangekondigd.

Het design is eenvoudig maar stijlvol waarmee deze in menig SFF-build terecht kan, zonder uit de toon te vallen. Een ander voordeel is dat deze kaarten ook relatief goedkoop moeten zijn, al heeft Asus nog geen exacte prijzen gegeven. De videokaarten zijn vergelijkbaar in formaat met de ProArt serie van het bedrijf. Zo zijn ze 50 mm dik, 269 mm lang, en niet veel hoger dan een full size bracket, al geeft het bedrijf geen exacte hoogte. Door de dikte passen de videokaarten in een 2,5 slot ruimte tussen PCIe sleuven.

De videokaarten zouden qua featureset behoorlijk overeen moeten komen met de Dual-line-up van Asus, maar dan met drie fans. Ook is er een Dual BIOS-switch om eenvoudig tussen een performance- en quiet-modus te schakelen. Voor wie geen fan is van RGB is deze serie ook een uitkomst want deze kaart heeft geen gekleurde lichtjes aan boord. Er zijn nog geen prijzen bekend en ook een exacte releasedatum is nog onbekend. Asus geeft wel aan dat de videokaarten heel snel in de schappen moeten liggen.