Nieuws

Besturingssystemen

‘Aanmaken van 7z- en TAR-bestanden binnenkort ook mogelijk in Windows 11 22H2 en 23H2’

Portret van de auteur


‘Aanmaken van 7z- en TAR-bestanden binnenkort ook mogelijk in Windows 11 22H2 en 23H2’
1

Advertentie

Sinds Windows 11 23H2 is het mogelijk om verschillende archiefbestandsformaten zoals RAR, TAR en 7z uit te pakken. Met de komst van versie 24H2 later dit jaar moet het dan weer mogelijk zijn om TAR- en 7z-bestanden aan te maken. De Twitteraar PhantomOfEarth heeft ontdekt dat Microsoft de laatstgenoemde functionaliteit ook naar oudere Windows 11-versies zou willen brengen.

X (Twitter) Privacymelding

Op deze positie willen we je een Twitter-feed tonen. We vinden het belangrijk om je gegevens te beschermen. X wil voor het afspelen van een feed cookies op je computer plaatsen, waarmee je eventueel gevolgd kan worden. Wanneer je de feed toch wil bekijken, kun je op de feed klikken. De feed wordt daarna geladen en getoond.

Toon tweets vanaf nu direct

De ontwikkelaar heeft namelijk ondersteuning voor het aanmaken van deze bestandstypes toegevoegd aan bètabuilds van Windows 11 23H2 en 22H2. De feature is standaard verborgen maar kan handmatig worden geactiveerd. Zo kunnen Windows Insiders id:49256040 inschakelen via ViVeTool om ermee aan de slag te gaan.

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt dat het aanmaken van 7z- en TAR-bestanden daadwerkelijk voor het grote publiek zal worden ondersteund in Windows 11 23H2 en 22H2. Recente wijzigingen zoals de nieuwe ‘advertenties’ in het startmenu tonen echter aan dat nieuwe features op korte tijd hun weg kunnen vinden van het Beta Channel naar de Stable-versie.