Nieuws

Besturingssystemen

Windows 11 gebruikt wederom pop-ups op volledig scherm om Microsoft Edge te promoten

Portret van de auteur


Windows 11 gebruikt wederom pop-ups op volledig scherm om Microsoft Edge te promoten
0

Advertentie

Het is niet verwonderlijk dat Microsoft zijn eigen webbrowser wil promoten, zoals elk commercieel bedrijf. Na een aantal recente updates kunnen sommige gebruikers tegen een promotionele banner aanlopen op volledig scherm voor Microsoft Edge. Hetzelfde geldt voor onder meer Microsoft 365 en OneDrive.

De pagina 'het instellen van uw pc voltooien' verschijnt automatisch op bestaande pc's na recente Windows-updates. Meestal verschijnt het scherm na aanschaf van een nieuwe pc, maar dat is niet meer het geval. Op een van de vele aanbevelingsschermen staat onder meer Edge standaard aangevinkt als aanbevolen browserinstelling. Ook andere diensten, zoals OneDrive, worden gepusht. Wanneer er gekozen wordt voor 'herinner mij over drie dagen' dan blijven de pop-ups terugkeren.

Tenslotte zien we steeds vaker app-suggesties in het startmenu, die vanuit de Microsoft Store zijn te downloaden. Deze zijn uit te schakelen in Instellingen > Persoonlijke instellingen > Startmenu, en vervolgens uitschakelen van 'aanbevelingen voor tips, snelkoppelingen, nieuwe apps en meer weergeven'.

Bronnen en meer links REACTIES (0)