Nieuws

Cloud

Samsung: Jouw data is en blijft jouw data, ook bij AI

Portret van de auteur


Samsung: Jouw data is en blijft jouw data, ook bij AI
2

Advertentie

Een van de fabrikanten waarbij AI hoog op de agenda staat is Samsung. We hadden de kans om het gesprek aan te gaan met de Europese marketing manager van dit bedrijf: Benjamin Braun.

Hoewel Braun een marketeer is, is het ook een echte techliefhebber. Terwijl we het interview met hem hebben loopt hij vol trots langs allerlei gadgets op het Londense kantoor van het Koreaanse merk bij King’s Cross en weet ze vol enthousiasme toe te lichten.

Er gebeurt veel op het gebied van AI. Braun steekt direct van wal: “We hebben meer en meer slimme toepassingen. Het is niet zo bekend, maar Samsung ontwikkelt en produceert ook veel medische apparatuur. Met de laatste generatie van onze producten zijn we in staat om op basis van AI-informatie en 2D-beelden, 3D-modellen te maken en artsen op een heldere wijze, afwijkingen aan te wijzen. Hiermee kunnen patiënten effectiever geholpen worden.”

Toch maken veel mensen zich zorgen over al die AI-toepassingen, denk aan privacy.
“We hebben van meet af aan gezegd: jouw data is jouw data en dat menen we serieus. Er zijn zaken die direct op het apparaat verwerkt moeten worden, maar ook taken die door de cloud afgehandeld moeten worden. Als dat laatste het geval is, moet op een heldere wijze toestemming gevraagd worden en moet je het verlenen als je het daarmee eens bent.

Vergelijk het met toepassingen op je smartphone die vragen of ze je camera en microfoon mogen gebruiken. Daar krijg je ook de keuze. Samsung zal nooit jouw data met de cloud delen zonder jouw toestemming.
Ook werken we hard aan het maken van onze eigen LLM Gauss. Daarin proberen we te focussen om zoveel mogelijk de juiste informatie te verzamelen.

Ook bieden we natuurlijk fotografische AI-mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s mooier maken met Galaxy AI, rimpels, pukkels en andere oneffenheden in je huid weg laten halen. We willen daar eerlijk over zijn en dus voegen we een watermerk aan de foto toe zodat je weet dat het een met AI-bewerkte foto is.

De ontwikkelingen in AI gaan snel, het lijkt wel sneller te gaan dan in de uit de processorwereld bekende Moore’s Law. Waarbij de continue ontwikkeling van processors in beeld gebracht wordt. Helaas bestaat er nog niet zo’n ‘wet’ voor AI.

De snelle ontwikkeling van AI zorgt ook voor uitdagingen. Toen rond 1900 de eerste auto’s op de weg kwamen, moesten deze zelfrijdende koetsen vooraf gegaan worden door iemand met een rode vlag in de hand om de omstanders te waarschuwen. Voor AI bestaat nog nauwelijks wetgeving, maar toch is het belangrijk dat de wetgever hiermee aan de slag kan. Want met net als iedere techniek zijn met AI goede en slechte dingen mogelijk. “

Bronnen en meer links

    Advertentie

    REACTIES (2)