Advertentie
De Motorola G35 uit deze review kost 180 euro. Voor dat geld krijg je een compleet toestel, met voor- en nadelen zoals je op dit prijsniveau kan verwachten. Wij hebben hem voor je getest en leggen je haarfijn uit wat dit model te bieden heeft.
De G35 is een van de goedkopere modellen uit het assortiment van dit merk uit de stal van Lenovo. Het is geen raspaard, maar meer een werkpaard. Een telefoon voor wie een niet al te groot bedrag wil uitgeven, maar toch bereikbaar wil zijn.
Voor 180 euro krijg je natuurlijk niet álle luxe. Toch lijkt het erop dat de productmanagers niet al teveel de kaasschaaf hebben gehanteerd. De Oppo A60 en A40 die we onlangs hebben bekeken waren erg traag in het dagelijks gebruik, een euvel dat te wijten was aan het beperkte werkgeheugen. Ook Motorola heeft gekozen voor slechts 4 GB. Door gebruik te maken van een ramboost, waarbij de opslag wordt gebruikt als extensie voor je werkgeheugen, is de G35 echter wat vlotter in het dagelijks gebruik - vlotter dan de twee Oppo’s. De reden zie je verderop in deze review: de opslag van de G35 is namelijk redelijk snel voor een telefoon uit deze prijsklasse. Daardoor werkt het ‘swappen’ van ram naar de ingebouwde flash prestatieverbeterend.
De G35 is relatief licht: ondanks het 6,72-inch grote scherm weegt het toestel maar 188 gram. Het scherm maakt gebruik van ips-technologie en biedt 1.080 x 2.400 pixels. Het scherm is geen topper, maar wel een tikje beter dan het scherm van de G75. Het biedt namelijk een helderheid van 560 nits. Het is net genoeg om het in een helder verlichte ruimte af te kunnen lezen.
Motorola levert Android 14 mee. Goedkopere toestellen krijgen vaak weinig updates. Op zich begrijpelijk: vanwege de beperkte prestaties is het maar de vraag of ze uberhaupt toekomstige versies van Android vlot kunnen draaien. De G35 krijgt twee OS-updates, tot en met Android 16 dus en drie jaar veiligheidsupdates. Dat is niet veel.