Review

Headphones

Fairphone Fairbuds. Deze oortjes kun je zelf repareren en ze zijn niet duur

Portret van de auteur


Advertentie

Fairphone is een Nederlands bedrijf dat weet te innoveren. Vandaag brengt het de nieuwe Fairbuds op de markt, een set repareerbare oortjes. Wij hebben ze uitgebreid beluisterd en geven in deze review een indruk van wat je mag verwachten.


Innovatie in de mobiele wereld gaat snel. Er worden regelmatig nieuwe socs en tal van vernieuwende softwarefeatures gepresenteerd. Dat zorgt voor extra mogelijkheden, maar sommige verworvenheden verdwijnen ook. Waar je vroeger bij een simpele gsm in een handomdraai de accu kon vervangen, moet je tegenwoordig een soort telefoonchirurg zijn om dat bij een modern toestel te kunnen doen. Draadloze oortjes - in het Engels ook wel in-ears genoemd - zijn sinds de introductie van de Airpods door Apple razend populair, en in deze markt wil Fairphone een verandering teweeg brengen.

Daarbij gaat het om een verandering die het merk ook probeert in te zetten in de smartphonemarkt, met telefoons waarvan de onderdelen eenvoudig zijn te vervangen. Datzelfde wil het nu ook doen met de Fairbuds, die het vandaag op de markt brengt.

Bronnen en meer links REACTIES (8)