TEST

Invoerapparatuur

Logitech Signature Slim Combo MK950. Een toetsenbord en muis voor 120 euro met heel veel mogelijkheden.

Portret van de auteur


Advertentie

120 euro voor een muis en een toetsenbord. Is deze set dat geld waard? Voor wie veel met een computer werkt, kan het een goede investering zijn, blijkt uit onze test van de Logitech K950.

Logitech is groot geworden met muizen, maar heeft ook in de toetsenbordmarkt een behoorlijk aandeel. Met de MK950-desktopset wil het een compleet pakket bieden voor gebruikers die comfort en veel mogelijkheden zoeken, voor een redelijke prijs. Het K950 Signature-keyboard heeft een adviesprijs van 90 euro; wil je er ook een M750 Signature Plus-muis bij, dan ben je in totaal 120 euro kwijt. Dat maakt het geen setje voor de échte onderkant van de markt; het is vooral gericht op wie vaker achter de toetsen klimt voor werk of hobby. De K950 is leverbaar in een witte en zwarte variant. Voor dit artikel hebben we de witte getest.

 
Als je de set van een afstandje bekijkt, lijkt het ontwerp ervan op dat van de luxere MX-serie. Die combinatie bestaat uit een MX Keys-toetsenbord en MX Master 3S-muis, en  gaat voor honderd euro meer over de toonbank. Dat is een flink extra bedrag. Gezien het prijsverschil is de K950 eigenlijk een instapvariant van die duurdere set.

Het ontwerp van beide sets is vergelijkbaar. Het verbaast ons dan ook niet dat Logitech ook hier weer voor de ISO-lay-out heeft gekozen. Dat betekent dat dit toetsenbord een grote Enter-toets heeft. In Nederland is ANSI gebruikelijker, een indeling waarbij de Enter-toets kleiner is. Boven die toets vind je vaak de \|-toets; die heeft bij Logitech een plekje gevonden naast de Z. Dat kan even zoeken zijn, als je er niet aan gewend bent.

Bronnen en meer links REACTIES (1)