TEST

Invoerapparatuur

Elgato Facecam MK2 Review. Webcam met mogelijkheden en uitstekende beeldkwaliteit.

Portret van de auteur


Advertentie

Elgato heeft een nieuwe versie van de Facecam op de markt gebracht. De Facecam MK2 kost 150 euro. Daarvoor krijg je een camera die tot Full HD in staat is. Wat hij nog meer te bieden heeft, bekijken we in dit artikel.

Een webcam is tegenwoordig niet meer weg te denken in een moderne pc-setup. Het apparaat heeft meerdere doeleinden: je kunt het gebruiken om te werken of te studeren, evenementen bij te wonen en natuurlijk om te streamen, of je het nu voor de lol of professioneel doet. De Elgato Facecam MK2 is een camera voor mensen die meer mogelijkheden willen dan een webcam die je simpelweg inplugt en daarna niet meer kunt instellen. Deze biedt veel meer mogelijkheden.

Picture ID missing (2nd arg)

De Facecam MK2 is vrij groot en breed. Als je een kleine monitor of een laptop hebt, dan valt hij nogal op. De USB-verbindingskabel is los. In de doos vind je een dikke kabel met A-aansluiting met een lengte van 1,8 meter. Dat is een prima kabel, maar toch zijn we verwonderd dat het verloopje naar de C-versie van deze standaard ontbreekt. De camera heeft aan de voorzijde een privacyschuifje dat je voor de lens kunt schuiven, zodat je zeker weet dat je niet via de camera bespied wordt. 

De camera voelt degelijk aan. Onderop de camera vind je een kwart inchschroefdraad waarmee je hem ook kunt monteren op armen en beugels van Elgato of andere merken. Achterop vind je behalve de USB-aansluiting openingen waarmee de camera gekoeld wordt. Dat is niet overbodig, want een webcam kan behoorlijk warm worden.

Je hoeft hem niet op een arm of beugel te monteren, want Elgato levert ook een voetje mee. Deze past op dunne laptopschermen, maar ook dikke miniledschermen. Aan de voorkant van de camera vind je ook een ledje waarmee je kunt zien of de camera actief is. 


Bronnen en meer links REACTIES (3)