TEST

Notebooks

HP Elite 1040 G10 Review. Doordachte zakelijke laptop

Portret van de auteur


Advertentie

Zakelijke laptops vormen een eigen klasse binnen de laptopwereld. Voor grote bedrijven biedt HP de Elite-serie. Daarvan kijken we in dit artikel naar de Elite 1040 G10, een laptop met een 14 inch groot scherm en een U-chip uit de dertiende generatie van Intel, oftewel Raptor Lake.


Op papier lijkt deze laptop een beetje op de Envy X360, eveneens van HP, die we onlangs bekeken. Dat model is gericht op consumenten en heeft een groter oledscherm. De Elite 1040 G10 is een heel stuk compacter en bedoeld voor andere eindgebruikers. Niet alleen het merk, maar ook het kloppende digitale hart is hetzelfde, want ook in deze laptop wordt een Core i7-1355U ingezet. Dat is een energiezuinig model uit de Raptor Lake-familie. Zakelijke laptops uit de Elite-serie verschillen op een aantal punten van de consumentenmodellen. Zo kun je op de ondersteuningspagina’s uitgebreide handleidingen vinden. Niet alleen over het gebruik van het apparaat, maar ook om eventuele reparaties uit te voeren. Dat is handig als je als beheerder voor een van je collega’s je schroevendraaiersetje erbij wil pakken om een reparatie uit te voeren. 

Het merk, maar ook het kloppende digitale hart is hetzelfde, want ook in deze laptop wordt een Core i7-1355U ingezet. Dat is een energiezuinig model uit de Raptor Lake-familie. Zakelijke laptops uit de Elite-serie verschillen op een aantal punten van de consumentenmodellen. Zo kun je op de ondersteuningspagina’s uitgebreide handleidingen vinden. Niet alleen over het gebruik van het apparaat, maar ook om eventuele reparaties uit te voeren. Dat is handig als je als beheerder voor een van je collega’s je schroevendraaiersetje erbij wil pakken om een reparatie uit te voeren.

Niet alleen dat is een verschil; HP biedt ook de mogelijkheid om wereldwijd dezelfde systemen te leveren en eventueel aan te passen op basis van de wensen van (grote) bedrijven. Dat kan handig zijn bij het uitrollen van images en andere zaken die in dat soort organisaties aan de orde zijn. Bij een zakelijke laptop als deze Elite is ook bij de beschikbare services een verschil te zien. Zo kun je onder andere snel een reparatiedienst voor de deur hebben staan, waar ter wereld je je ook bevindt, en in het geval van problemen en zijn er ook garantie-uitbreidingen beschikbaar. Dat kan interessant zijn voor organisaties waarvan medewerkers veel reizen of voornamelijk thuis werken. Datzelfde geldt voor zelfstandigen en bedrijven die sterk afhankelijk zijn van hun laptop(s) en er onvoldoende technische kennis over in huis hebben. Onderdelen voor dit soort laptops zijn langer leverbaar, zodat ze makkelijker een tweede, derde of vierde leven kunnen krijgen na hun eerste werkperiode.

Bronnen en meer links REACTIES (0)