Nieuws

Behuizingen

Fractal Design North behuizing voor een Raspberry Pi?

Portret van de auteur


Fractal Design North behuizing voor een Raspberry Pi?
0

Advertentie

Fractal Design zullen de meeste TechnologyInsiders wel kennen, vooral hun North-behuizing was een succesnummer voor het bedrijf. Die is inmiddels al een tijdje op de markt, al heeft Fractal begin dit jaar een XL-variant uitgebracht. Vooral het gebruik van hout in het voorpaneel vind ik erg smaakvol, maar ieder zo zijn ding. Echter, tijdens Computex kwamen we iets aparts tegen: Fractal had een variant gebouwd voor een heel klein computertje, de Raspberry Pi! Dit naast, uiteraard, een nieuwe stoel, headset en twee nieuwe pc-behuizingen. Ze hadden het "mini-me" North kastje gebouwd om hun nieuwe headset te demonstreren, en de Pi ingezet als mp3-speler. Beetje zonde, want het apparaatje kan zoveel meer zoals we weten. Er zijn op dit moment helaas geen concrete productieplannen.

Dit heeft toch wat stof doen opwaaien in hardwareland. Steve van Gamers Nexus was super enthousiast, net als de heren bij Hardware Canucks en de Pi-man bij uitstek, Jeff Geerling, had er ook ogen en oren naar. Merendeel van de behuizingen voor de Raspberry Pi zijn heel erg functioneel, maar ook heel erg plastic. Nou heeft Sunfounder’s Pironman 5 een leuke behuizing gemaakt voor de Pi en de One v3 m.2 NVMe case ziet er ook niet slecht uit. Maar, we willen meer, het oog wil namelijk ook wat.

X (Twitter) Privacymelding

Op deze positie willen we je een Twitter-feed tonen. We vinden het belangrijk om je gegevens te beschermen. X wil voor het afspelen van een feed cookies op je computer plaatsen, waarmee je eventueel gevolgd kan worden. Wanneer je de feed toch wil bekijken, kun je op de feed klikken. De feed wordt daarna geladen en getoond.

Toon tweets vanaf nu direct

Terug naar de mini-me North case. Fractal heeft hetzelfde houtsoort gebruikt als in de normale North kasten, hetzelfde strakke metalen frame, doorzichtig acrylic zijpaneel en grote mesh achterkant. Je kan er zelfs twee 40 mm fans in monteren voor extra koeling voor je Pi, volgens Hardware Canucks. Dus laten we hopen dat ze wakker zijn daar bij Fractal Design en de North XS voor Pi ook echt gaan produceren! Bedoel, ze hebben al die moeite genomen om zo'n kastje te ontwikkelen, dan kan je toch net zo goed het ding in productie nemen. Misschien Computex 2025?

YouTube PrivacymeldingOp deze positie willen we je een YouTube-video tonen. We vinden het belangrijk om je gegevens te beschermen. Youtube wil voor het afspelen van video cookies op je computer plaatsen, waarmee je eventueel gevolgd kan worden. Wanneer je de video toch wil bekijken, kun je op de Play-knop klikken. De video wordt daarna geladen en afgespeeld.

Het TechnologyInsider-team

Youtube Video direct afspelen.