Nieuws

Besturingssystemen

Apple previewt macOS Sequoia: AI en draadloos iPhone bedienen

Portret van de auteur


Apple previewt macOS Sequoia: AI en draadloos iPhone bedienen
0

Advertentie

Naast iOS 18 heeft Apple macOS Sequoia onthuld tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference. De nieuwste versie van het besturingssysteem krijgt toegang tot allerlei AI-functionaliteit en kan ingezet worden om een iPhone draadloos te bedienen. Naast de nieuwe Passwords-app worden ook bestaande Mac-features van updates voorzien, waaronder de Safari-browser.

Apple heeft upgrades toegevoegd aan Continuïteit, het systeem dat wordt gebruikt om Apple-apparaten met elkaar te verbinden. Met macOS Sequoia krijgen gebruikers het scherm van de iPhone te zien en kunnen ze de smartphone bovendien draadloos bedienen via het toetsenbord en muis van de computer. Ook het geluid van de telefoon komt dan uit de Mac-speakers. Daarnaast is het mogelijk om bestanden over te plaatsen tussen de Mac en iPhone. Verder meldt de fabrikant dat de iPhone vergrendeld mag zijn tijdens het gebruik van de nieuwe functie.

Ook macOS Sequoia wordt overgoten met flink wat AI-saus. Met de schrijfhulp Writing Tools is het systeem in staat om teksten te herschrijven, controleren en samen te vatten. Image Playground kan afbeeldingen genereren in drie verschillende stijlen. De Foto’s app krijgt dan weer functionaliteit om storende voorwerpen te verwijderen op foto’s en kan verhalen maken door foto’s en video’s op basis van een prompt samen te voegen. Overigens wordt Siri net zoals op iOS 18 een pak slimmer. De assistent kan eveneens zowel via spraak als tekst worden bediend.

Wat de bestaande functionaliteit betreft krijgt onder meer Safari een upgrade met Highlights. Deze feature moet het gemakkelijker maken om belangrijke informatie te vinden op het internet, zoals routebeschrijvingen, samenvattingen of links om meer te lezen over mensen, muziek, films of series. De vernieuwde Reader-weergave moet meer dankzij de verbeterde overzichtsweergave en samenvattingen meer opties bieden om artikelen te lezen zonder afleidingen. Bij een langer artikel wordt bovendien een inhoudsopgave verschaft.

Het Amerikaanse bedrijf heeft ook aandacht besteed aan privacy en gaming. Zo kunnen macOS Sequoia-gebruikers aan de slag met de Passwords-app, die via iCloud synchroniseert om alle wachtwoorden op één plek te kunnen bewaren. Tot slot onthult Apple dat gamers aan de slag zullen kunnen gaan met games zoals Prince of Persia: The Lost Crown en Assassin’s Creed Shadows. Ook Resident Evil 2 en 7 worden genoemd, alsook World of Warcraft: The War Within. Dankzij de nieuwe Game Porting Toolkit 2 moeten ontwikkelaars eenvoudiger ondersteuning voor games kunnen inbouwen in Macs, iPhones en iPads.

Bronnen en meer links REACTIES (0)