TEST

Smartphones

Review: Samsung Galaxy A35. 250 euro, goede support en een helder scherm.

Portret van de auteur


Advertentie

De Galaxy A35 kost 250 euro; dat maakt hem tot het type telefoon dat je vaak bij een aanbod voor abonnementsverlenging terugziet. Is het een goede keuze of kun je beter wat meer geld uitgeven? We hebben het toestel uitgebreid voor je getest. Hieronder lees je onze bevindingen. 

Je ziet het best vaak in grote gezinnen: het kleinere broertje of zusje krijgt de kleding die de oudere broer of zus niet meer past. Iets soortgelijks kom je tegen in de computerindustrie, waar een nieuw, goedkoper model het moet doen met de techniek die eerder in een duurder apparaat werd toegepast. De Galaxy A35 is een prima voorbeeld dat dit illustreert. In dit niet zo heel dure toestel vind je precies dezelfde chip terug die Samsung vorig jaar gebruikte in de Galaxy A54, een toestel dat een klasse hoger is gepositioneerd. We zouden niet gek opkijken als de A36 van volgend jaar de Samsung Exynos 1480 van de huidige A55 meekrijgt, en de A56 dan technische verwantschap vertoont met de huidige S24/S24+. 

De A35 van nu is dus voorzien van een Exynos 1380. Dat is een soc die in de eigen fabriek van Samsung van de band rolt en bovendien op de digitale tekentafel van het bedrijf is ontworpen. Als je bedenkt dat Samsung ook het scherm en het flashgeheugen heeft gemaakt, kun je wel spreken over een écht Samsung-toestel. Het OS komt uiteraard gewoon van Google; op het toestel staat Android 14. Daarbij krijg je vier OS-upgrades en vijf jaar veiligheidsupdates. Dat is minder dan bij de S-serie van Samsung, maar lang niet gek. Het update/upgrade-beleid is een van de redenen waarom we Samsung als merk kunnen aanbevelen.

Bronnen en meer links REACTIES (2)