TEST

Smartphones

Motorola edge 50 pro Review. Smartphone met vlotte gpu en goede selfiecamera

Portret van de auteur


Advertentie

‘Natuurlijke kleuren’ is net zo’n kreet als ‘natuurlijk geluid’. Negen van de tien keer gaat het alleen maar om marketing. Motorola heeft voor de edge 50 pro de handen ineengeslagen met Pantone, om zich ervan te verzekeren dat de plaatjes die je met de camera schiet natuurlijke huidkleuren tonen, en het display ze ook laat zien. Wellicht leuke marketing, maar wat heeft dit toestel nog meer in zijn mars? Wij gingen ermee aan de slag.

De edge 50 pro heeft een afgerond scherm; dat is iets dat vaak de tongen losmaakt. Er zijn mensen die erbij zweren, terwijl anderen een toestel met een dergelijk scherm liever links laten liggen.

Motorola levert het toestel compleet af. In de doos vind je naast het toestel een lader en het bijbehorende kabeltje. Met behulp van die lader kun je de edge 50 pro in rond de twintig minuten weer volledig hebben opgeladen. Dat is erg handig voor intensieve gebruikers die alle features van hun toestel gebruiken.

Wanneer je het toestel in de hand houdt, valt meteen op dat de ontwerpers hebben gekozen voor een rubberachtige achterkant. Dat zorgt ervoor dat het lekker stevig in de hand ligt en er niet zomaar uitglijdt. Wel is dit materiaal gevoelig voor stofjes en ander vuil. Je moet het af en toe dus een poetsbeurt geven. De uitstulping voor de camera’s aan de achterkant is subtiel en gaat vrij vloeiend over in de behuizing.

Behalve een vakje voor je simkaart en USB-C heeft de edge 50 pro geen extra aansluitingen. Een hoofdtelefoon moet je dus via USB-C of bluetooth koppelen. Het scherm van de edge 50 pro is 6,7 inch groot. Dat maakt het een wat groter toestel. Ondanks dat valt het gewicht mee; het toestel weegt 186 gram.