Review

Invoerapparatuur

Logitech G G915X Lightspeed Review. Uitgebreid, low-profile gamingtoetsenbord

Portret van de auteur


Advertentie

Eigenlijk kan het niet meer in het tijdperk van de euro, maar ‘zo plat als een dubbeltje’ is nog steeds een gangbaar spreekwoord. Het Logitech G G915X-toetsenbord is een stuk dikker dan heel wat guldendubbeltjes, maar in vergelijking met zijn soortgenoten nog altijd heel erg plat. In dit artikelen bekijken we wat dit model heeft te bieden. 

Platte, draadloze gamingkeyboards zijn iets minder talrijk in de (web)shops aanwezig dan de klassieke modellen met grote, stoere keycaps. Een tegenstrever van deze Logitech is de al wat oudere K100 van Corsair. Bij dat model zien we een nog hoger bedrag op het prijskaartje staan dan de circa 250 euro die dit Logitech-toetsenbord moet opbrengen. Die prijs geldt althans voor de draadloze variant; als je genoegen neemt met een bekabelde verbinding, kun je 50 euro besparen.

We hebben de fullsize-variant bekeken, dat is de versie met alle toetsen die we gewend zijn op toetsenborden aan te treffen, inclusief een numeriek- en cursorgedeelte. Je hebt dus alle gemakken bij de hand. Logitech gaat zelfs nog een stap verder en biedt extra G-toetsen waar je zelf een functie aan kunt toekennen.

Mediatoetsen heeft dit toetsenbord ook. Die vind je rechts, boven het numerieke gedeelte. Daar hebben de ontwerpers een draaiknop aangebracht en vier mediatoetsen. Die vier zijn van een rubberachtig materiaal gemaakt en voelen dus heel anders aan dan de platte keycaps met een dalletje waar de rest van het toetsenbord van is voorzien. In totaal heeft dit toetsenbord acht G-toetsen. Vier vind je er links, de overige hebben een plekje gekregen boven F1 tot F4. Boven F5 tot F8 vind je ook nog extra toetsen. Die zijn bedoeld voor de draadloze koppelingen en de verlichting. Aangezien dit een gamingtoetsenbord betreft, mag dat laatste natuurlijk niet ontbreken. Je kunt het bord draadloos via de Logitechs snelle, meegeleverde Lightspeed-adapter aansluiten, via bluetooth, of gewoon via de C-aansluiting van het toetsenbord, met een kabeltje naar je computer of ander apparaat.